2015/12/28

Sezgi Kitap Yorumum


Sezgi - Amy A.Bartol 
Puanım 5/4,5
Sürgünlerin dünyasında kâbuslar gerçek oluyor, karanlık gelecek daha da kaçınılmaz hale geliyor...

Evie onu görmemek için gözlerini açmadı ama onun kokusu yine de burnuna doluyordu. Soluduğu havayı yoğunlaştırıyor, Evie'yi kokusuyla… aromasıyla boğuyordu. Titredi. Direnmeliydi. Eğer yeterince güçlü olamazsa, hastalığı şimdi bile ona bulaşmış olan bu avcıyla aynı kadere sürgün edilecekti. Ama artık Evie, ona açtı ve o bunu biliyordu; kendisini kemiren acıyı sonlandırma ihtiyacına güveniyordu. Teslimiyetinin nasıl da tadını çıkarırdı. Evie şimdilik hayattaydı ama aksi için yalvarması ne kadar sürecekti?



Bu kitapta herkes Evie'nin peşine düşüyor. Buna Melekler'de dahil. Çünkü onun ruhu var. Diğerlerinin yokmuş. Bir de kitaba vampirler dahil oluyor ve vampir klan lideri Evie'nin vampir olmasını istiyor. Bunun içinde gönüllü olmasını sağlamak için üzerinde cazibe büyüsü kullanıyor. Günlerce vampirlerin elinde kalan Evie'nin direncinin kırılmaması gerekiyor. 

Bu kitapta aksiyon daha da fazlaydı ama Evie, Reed'e neden güvenmiyor. Ya da güvenmiyor demeyelim de başını belaya sokmak istemiyor o kısım biraz karışıktı. Zaten başına aldığı belalardan sonra bir daha böyle bir saçmalık yapacağını sanmıyorum.


Kitap ta bazı bölümleri Russell (ruh ikizi) anlatmış. İlk kitabı okumuş olanlar bilir. Russell ile Evie ruh ikizi ve tarih boyunca defalarca yaşamışlar ve hep birbirlerini bulmuşlar. Russell yaşadığı talihsizlikle ve bir meleğe dönüşümü esnasında hafızası parça parça geliyor ve tüm yaşamlarını hatırlıyor. Ödül mü yoksa lanet mi bilemedim çünkü Evie bu döngüyü kırdı ve bu yaşamında Russell ne kadar onun için vazgeçilmez olsa da Reed'i seçiyor.

O bölümler çok güzeldi. Geçmişi hatırlaması ama Evie'nin şuan başkasına aşık olması, aralarında ki ilişkinin gidişatı hem güzeldi hemde üzücüydü. Reed kadar olmasa da Russell'ı da sevdim. Umarım ilerleyen kitaplarda o da başkasına aşık olur. Son olarak melek mahkemesine sinir oldum.

Seri toplamda 5 kitaptan oluşuyor. Bizde henüz ikisi çevrilmiş. Bizde ki kapakları fena değil ancak orijinal kapaklarına bayıldım.

Picture







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;