2016/01/14

Demir Kral - Julie Kagawa #1


Demir Kral - Julie Kagawa
Puanım 5/4
Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.
Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır. Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin… Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash. 
"Demir Kral, fazladan romantizmle birlikte Alice Harikalar Diyarında, Narnia Günlükleri ve Yüzüklerin Efendisi 'nin sihrini, hayal gücünü ve macerasını yaşatıyor."   
-Justine-

"Demir Kral 'ı mutlaka okumalısınız."   
-Gena Showalter-


Ne özelliği vardır bilinmez ama Meghan'da bizi şaşırtmayarak 16 yaşında iken aslında yarı peri olduğunu, babasının Tekinsiz Kral olduğunu ancak onu karısından korumak için insan dünyasında bıraktığını, Shakespeare'ın betimlediği periler dünyası Olurolmaz'ın gerçekte var olduğunu üstelik en yakın arkadaşının meşhur Puck (Robin Goodfellow) olduğunu öğreniyor.



Bu yaratılmış olan fantastik dünyaya bayıldım. Yazar hiç kendini zorlamamış ve bir zamanlar inanılan efsaneleri günümüze taşımış çokta güzel yapmış. 

Kardeşini bulmaya çalışan Meghan kendini perilerin arasında bulur. Ancak prenseslik çokta umduğu gibi gitmez. Yaz Divanı Prensesi olarak Kış Divanı Prens'i Ash'e aşık olmaması gerekir çünkü iki divan arasında ki barış sürekli pamuk ipliğine bağlıdır. Birbirleri ile kavgaya öyle kapılmışlar ki Olurolmaz'ın sürekli solma nedeni olan Demir Periler ve Demir Krallığın ne kadar tehdit edici olduğunu anlayamazlar.(Normal periler demirle temas edemiyor)

Kardeşini arama yolcuğunda Demir Diyara yapılacak olan yolculukta ona soğuk prens Ash ve Puck eşlik eder. Her ikisi de ne kadar yetenekli savaşçılar olsalar da, kendi aralarında ki düşmanlık yüzünden sık sık kavga ederler. Ve yetenekleri demir krallığa adım attıkları anda zayıflamaya başlar.

Kitapta ki her karaktere resmen bayıldım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;