2016/01/06

Eksik Parça - Michelle Hodkin- Seri#1

Eksik Parça - Michelle Hodkin
Puanım 5/5
Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere… 

"Eksik Parça kara mizah, merak uyandıran gerilim ve samimiyet arasında nadir bulunan bir denge kurmayı başarmış. Bir an kahkaha atarken hemen arkasından korkup tüm ışıkları açarak battaniyenin altına girmek istedim. Michelle Hodkin, tüyler ürperten betimlemeleri ve iç ısıtan romantik sahneleriyle yetenek ve kalitesini gözler önüne sermiş. Daha önce böyle bir roman okumamıştım." 
-Veronica Roth, New York Times çoksatanı Divergent serisinin yazarı-

"Eksik Parça, zekice yazılmış, büyüleyici bir gerilim romanı. Gizemli erkekleri, tehlikeli kadınları ve çok karmaşık aşk hikâyelerini sevenler için mükemmel bir eser." 
-Kirsten Miller, New York Times çoksatan yazarı-

Okurken çok etkilendiğim bir tür, dram, psikolojik gerilim, aksiyon, aşk ve mizah her şeyden biraz var içinde.. 

Mara 17 yaşında bir hastane odasında uyanıyor. Ciddi bir yaralanması yok ancak geçirdiği kazayı hatırlamıyor. Enkazdan kendisi neredeyse yara almadan kurtulmuşken en yakın arkadaşı, sevgilisi ve sevgilisinin kız kardeşi ölüyor. 

Ama Mara, inatla hiç bir detayı hatırlamıyor. Evet hikaye böyle başlıyor. Mara hem hafıza kaybı hemde halüsinasyonları için tedavi görmeye başlıyor. Dünya tatlısı 2 erkek kardeşi var. Annesi terapist, babası ise avukat. Tüm hayatlarını değiştirip Mara'nın isteği üzerine Miami'ye taşınıyorlar. 

Ama Mara'nın halüsinasyonları devam ediyor o kadar ki görülerinin aslında gerçek olduğunu öğreniyor (bir adamı öldürdüğünü düşünüyor ve adam aynen o şekilde ölüyor) ancak kendisine inanmayacaklarını ve tedavi dozunu arttıracaklarını bildiği için kimseye bundan söz etmiyor.

Yeni okuluna başlangıcı olaylı oluyor ama orada Noah ve Jamie ile tanışıyor. Aşkta bundan sonra başlıyor. Ona tek inanan Noah çünkü Mara yok ederken Noah kurtarıyor. Her ikisinin de sıradışı güçlerinin kaynağını öğrenip, dengelemeleri gerekiyor.

 Kurguda sık sık neyin gerçek neyin uydurma olduğunu anlayamıyorsunuz. Bir süre sonra ölen erkek arkadaşını görmeye başlıyor ve ailesini inandırmaya çalışıyor. İlk kitapta aksiyon sahneleri ile birlikte kurgu anlatımı mevcut ancak neden bunları yaşadıklarına dair bir bilgi yok. Büyük bir gizemle bitti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;