2016/02/22

Bir Tutam Gündüz Bir Tutam Gece Kitap Yorumum


Bir Tutam Gündüz Bir Tutam Gece  - Kristin Hannah
Puanım 5/5
Büyülü bir ormanın sonsuz karanlığında saklanan mucizevi bir inci...

Yağmurlu bir günde, dehşet içindeki bir kız çocuğu kasabadaki bir ağacın dallarına sığınmış halde bulunur. Kimsesi olmayan bu küçük orman kızının karanlık geçmişi, parçalanmış bir ailenin kaderini değiştirecektir. 

Kariyerinde yaşadığı büyük skandalın ardından şehirden uzaklaşıp kasabasına geri dönen psikiyatr Julia ve yaşadığı küçük çevrede gerçek aşkı hiç tatmamış ablası Ellie, ailesi bulunana kadar Alice adını verdikleri küçük kızın bakımını ve tedavisini üstlenirler. Alice için gösterdikleri fedakârlık ve çaba, iki kız kardeşi yakınlaştırıp geçmişte kendilerine bile itiraf edemedikleri sırların gün yüzüne çıkmasına yol açar. Julia ve Ellie hayatlarında eksikliğini hissettikleri her şeyin aslında çok yakında olduğunu keşfederken sevginin, umudun ve bir aile olabilmenin anlamını yeniden öğrenirler.

"Göz alıcı, vahşi ve capcanlı bir roman. Kristin Hannah her cümleyi sevgiyle kuruyor." 
-Luanne Rice -

"Hannah insan ruhunun derinliklerine dokunuyor. Ümit ve neşe dolu." 
-Romantic Times-

"Daha en baştan zihninizi kuşatıp sevgi, aşk ve şefkat hisleriyle içinizi ısıtacak bir hikâye."  -Southern Pines Pilot-

Yine uzun zaman önce okuduğum bir Kristin Hannah romanı. Yazarı sık okuyanlar bilir ki, her kitabını başka bir sevgi bağı üzerine duygularla dokumayı seven bir tarzı var. Ancak bu kitabı diğerlerinden ayıran özelliği, inanılmaz akıcı olması.. Sanki aksiyon tarzı bir kitap okuyormuşum gibi elimden neredeyse hiç bırakamadığım bir kitap.. 

Hayatı ve kariyeri yaptığı bir hata ile çıkmaza giren psikiyatrist Julia, yetiştiği kasabaya ve kız kardeşinin yanına bir süreliğine dönüyor ve tam bu sırada ağaçta kim olduğu bilinmeyen vahşi, küçük bir kız bulunuyor. Burada da bir işe yarayabileceğini hisseden ve sıkıntılarını bir kenara atıp yeniden işine odaklanabilecek olan Julia, kendini Alice adını verdikleri bu kızla resmen kaybediyor. Kızın kimliğinin bulunma çabalarının yanı sıra, psikolojik olarak ne yaşadığının çözülmeye çalışılması arasında birbirlerine bağlanan bu iki karaktere bayıldım. 

Ayrıca iki kız kardeş arasında geçmişten gelen sırların çözülmesi ve aşk üzerine sıcacık, sizi merak duygusuyla sayfalar arası koşturacak bir kitap..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;