2016/02/11

Cehennem Makineleri Serisi Yorumum

Cehennem Makineleri Serisi - Cassandra Clare
Puanım 5/5
Ölümsüz oyuncaklarla eş zamanlı okuduğum, yine gölge avcılarını anlatan ancak bu sefer Kraliçe Viktorya dönemi İngiltere'sinde geçen bu seri bana göre ölümcül oyuncaklarda daha güzel.. Burada ki karakterlere bayıldım. Atmosferi daha büyülü geldi (seyahat ederken metro yerine at arabası kullanımı belki kafamda bazı şeylerin daha iyi oturmasını sağlamıştır.)
16 yaşında kimsesiz kalan Tessa ağabeyini bulmak için okyanusu aşıp İngiltere'ye geliyor ancak ağabeyi yerine hiç haberinin olmadı aşağı dünya yaratıklarından büyücülerin eline geçiyor. Kendisinin bir iblis olduğunun ileri sürülmesi üzerine gördüğü işkencelerle hem bilmediği biri ile evlenmeye hazırlanıyor hemde gücünün ortaya çıkması için uğraşılıyor. O bir şekil değiştirici iblis, gördüğü herkesin yerine geçebilir ancak bundan haberi olmadığı için dehşet içinde ne yapacağını bilmezken kahramanı gölge avcısı Will Herondale 'in tesadüfen kara kardeşlerin elinden onu kurtarması ile hikayenin tüm seyri değişiyor. 
Will inanılmaz neşeli, hareketli, gözüpek, cesur bir karakter (bana Jace'i çok hatırlattı).. Tessa'ya aşık oluyor. Birde Will'in parabataisi var James Carstairs.. Will ne kadar kaba ise Jem o kadar kibar .. Karakterleri birbirlerinin tam tersi ve o da Tessa'ya aşık oluyor. Ancak Jem'in bir hüzünlü tarafı var ki hasta olması.. Çok az bir ömrü olduğunun bilincinde olduklarından Tessa onu seçiyor. Will'de aslında onu seçmesini istiyor. Pislik Magister'in ürettiği cehennem makinelerinin saldırıları, Tessa'nın korunması ve yeteneğinin gelişmesi ile aynı zamanda birbirlerini inanılmaz çok seven bu üç gencin işkence dolu aşk üçgeninin harmanlandığı bu serinin kitaplarını okurken bir an duramıyorsunuz. Bazen üzüntüden boğazınıza bir şey kaçıyor derken hop gülmeye başlıyorsunuz.


Bu seri Ölümcül Oyuncakların  bir kaç kitabı yayınlandıktan sonra yazıldı. Ondan sanırım diğer seriyi de çok sevmeme rağmen yazar bunda aynı hataları yapmamış. Boşluklar saçmalıklar olmadan, garip bir tarihi döneme denk gelmesininde etkisiyle gölge avcıları fanları bu seriyi bir tık daha fazla sevdi. Yine sonradan yazılması ve aynı fantastik evrende geçmesi nedeni ile pek çok terimin açıklamasını bir daha yapıp kendini tekrar etmemiş yazar. Bu yüzden ilk kitapların genelde anlatımla içine girmeye çalıştığınız sancılı dönemi bu kitaplar için geçerli değil. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;