2016/02/16

Gecenin Hakimleri Kitap Yorumum

Gecenin Hakimleri - J.R.RAIN
Puanım 5/3
Bugüne kadar bildiğiniz bütün vampir hikâyelerini unutup Samantha Moon'la tanışmaya hazır olun. Bir eş, bir anne ve özel bir dedektif... Ayrıca bir vampir! Mükemmel bir aileye sahip Samantha Moon'un hayatındaki her şey yolunda gidiyordu, ta ki akıl almaz bir saldırı tüm hayatını sonsuza dek değiştirip bütün yaşamını altüst edene kadar. Samantha vampir olduktan sonra, işini bırakıp geceleri çalışmayı tercih ettiği özel dedektifliğe başlar. Beş kez vurulan ve ölmeyen Kingsley Fulcrum ise kendisine saldıran kişiyi bulması için Samantha'yı tutar. Bu gizemli olayı çözmeye çalışan Samantha, Kingsley'in göründüğü gibi biri olmadığını anlar. Yeni yaşamına alışmaya çalışan Samantha, acaba öğrendiği bu akıl almaz gerçeklerle başa çıkabilecek midir?

"Uykunuzun kaçmasına hazır olun!"
-James Rollin-

"Gecenin Hâkimleri mutlaka okumanız gerekenler arasında. Eğer Janet Evanovich'in Stephanie Plum'ını sevdiyseniz, J. R. Rain'in bir vampir olarak özel dedektiflik yapan Samantha Moon'unu da seveceksiniz."
-Booklist-

"Elinizden bırakmanız imkânsız. Gecenin Hâkimleri, alışılmadık bir tarzda birbirinden farklı birçok karakterin yer aldığı, mükemmel bir şekilde kurgulanan olay örgüsü ve canlı diyaloglarıyla inanılmaz bir şehir fantezisi."
-April Vine-

Yeni bir vampir serisi görüp şans vermemek olmaz diyerek okumuş olduğum, bir başka gecenin yaratıkları kurgusu.. Öncelikle şunu söylemeliyim ki hikayenin çıkış noktasını, kurgusunu, zekice diyaloglarını sevdim. Ancak bir türlü kitap beni tam olarak içine alamadı. Bir yerde bir şey eksik kalmış ama ne bulamadım.

Konusuna gelirsek, özette de belirttiği üzere Samantha vampir ve anne.. Uğradığı saldırı sonucu vampire dönüşen Samantha, gecenin diğer yaratıklarından habersiz. Altı yıldır vampir olmasına rağmen umutsuzca insan yaşamına bağlı kalmaya çalışıyor. İlk başlarda ona çok yardımcı olan biricik kocası ise yeni sekreterinin de varlığı ile nedense birden karısından tiksindiğini fark ediyor ve çocukları için hiç bir tehlike teşkil etmese de eşi kesinlikle çocuklarını alarak onu terk ediyor. Hatta terk ediyor doğru olmaz, onun terk etmesini istiyor.

Bu arada özel olarak ona gelen müşterisi ile arasında gelişen duygusal yakınlaşma ve onun da gecenin yaratıklarından biri olması ile karışan olay örgüsü çok hareketli.. Eee zaten kadın dedektif ve vampir olunca daha azı beklenemez. 

Belki hissettiğim o tutukluk geçer diye ikinci kitaba da şans vereceğim. Yurt dışında 12 kitap ve 4 ara novelladan oluşan bir serinin çok kötü olmayacağını düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;