2016/02/27

Kutsal Bağ Kitap Yorumum


                   Kutsal Bağ - P.C.Cast 
                         Puanım 5/4

İhanetten doğan sonsuz güçle, Partholon'da tüm dengeler altüst oluyor..

Morrigan'ın annesi kandırılmış ve gebeliği boyunca bir ağacın içinde kapana kısılmıştır. Bu nedenle genç kızın doğumu gerçekten de büyülü bir olaydır ancak dünyaya olağanüstü bir şekilde geldikten sonraki on sekiz yılını Oklahoma'da sıradan bir hayat sürerek geçirir. 


Sahip olduğu mirasla ilgili gerçeği öğrendiğindeyse öfkesi ve acısı kontrolden çıkıp onu Partholon dünyasına geri götürür. Morrigan orada kutsal tanrıçanın kızının yeryüzünde vücut bulmuş hali olarak saygı görse de kendini bir yabancı gibi hissetmekte, çaresizce yeni hayatına ayak uydurmaya çalışmaktadır. Üstelik annesini ele geçiren karanlık güçler şimdi de onun peşindedir.

"Anneler ve kızları hakkındaki dikkate değer bu masalın merkezinde yer alan karanlığın baştan çıkarıcı gücü, seriye hoş bir ekleme olmuş."


Serinin son kitabı Morrigan (Rhiannon'un kızı) hakkında olunca resmen hayal kırıklığına uğramıştım. Ancak yanılmışım. İkinci kitapta Rhiannon kızının doğumunda ölmüş, Shannon'da Partholon'a dönmeden onu babasına bırakmıştı.

Morrigan büyülü doğumu ve annesi hakkında bilmesi gerekenleri bildiğini sanıyordu. Ancak ona hayatı boyunca fısıldamış olan karanlık fısıltı sayesinde gerçekleri öğrenince kendini Partholon'da bulur. Shannon'ın kızını yeni kaybetmesinin ardından ondan uzakta bir bölgede bulunan Morrigan iyi ile kötünün dengesindedir. 

Annesinin yoldan çıkmış olması onunda çıkması gerektiği anlamına mı gelir? Yoksa gerçekten seçim şansı var mıdır? Anne kız ilişkisini büyülü bir şekilde anlatan bu kitapta Rhiannon ölmüş olmasına rağmen kızına arada ulaşabiliyor ve yardımcı olmaya çalışıyordur.

Bu hikayeyi de sevdim. Bu serinin iki kitabı daha var. ve üç tanede novellası ancak henüz ülkemizde çevrilmedi. Son kitabını okuyalı yaklaşık bir yıl olduğuna göre çevrilmeyebilir diye düşünüyorum. Ya da Pegasus diğer serilerinde yaptığı gibi az ara ile çevirip bizi şaşırtabilir.

Seri sıralaması;
3) Kutsal Bağ
4) Elphame's Choice
5) Brighid's Quest




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;