2016/02/23

Mart Menekşeleri Kİtap Yorumum


Mart Menekşeleri - Sarah Jio
Puanım 5/4
Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez. 

Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adası'nda geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder. 

Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...

Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülü'ne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor. 

"Aşk, tarih ve gizem… Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman."
Jodi Picoult

"Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı… Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz."
Library Journal

Roman Emily'nin kocasını onu başka bir kadın için terk etmesi ile başlıyor. İlk kitabı ile satış rekorları kıran ve filme çevrildikten sonra da gişede patlama yaşayan Emily, kariyerinde tıkanma yaşamaktadır. Ve bunun üzerine birde terk edilince, Barin Bridge adasında yaşayan yengesinin davetine can simidi gibi asılır.

Feribottan inmesi ile karşılaşılan karakterlerin, uçukluğu ve sıcaklığı ile kendinizi Emily ile birlikte adada bulacağınız nokta burası işte.. Yaşından dolayı sağlığı çok yerinde olmayan yengesi Bee ile bir ay geçirecek olan Emily'nin günlerinin sıkıntısı, evde bulduğu bir günlük ile değişir. 

Esther ve ruh ikizinin aşk hikayesini anlatan bu günlük hiç beklenmedik bir yerde bitince 
sonrasını öğrenmek isteyen Emily'ye yengesi yardım etmek istemez. Bunun üzerine ada sakinlerinin yaşamını araştıran ve sonucu bolan Emily'nin bu macerasının duygusal ve eğlenceleri ile sıcacık bir kitap olmuş.

Yazarın ülkemizde çevrilen ilk romanı ve klasik yazım tarzına uygun olarak iki farklı döneme ait iki farklı hikaye anlatıyor ve sonunda ikisini günümüzde birleştiriyor. Sıcacık hikayeleri seviyorsanız, buna bayılacaksınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;