2016/03/03

Gül Yaprağı Kumsalı Kitap Yorumum


Gül Yaprağı Kumsalı - Dorothy Koomson
Puanım 5/4
Gül Yaprağı Kumsalı'nın öyküsünü duydunuz mu?


Kadın, alabildiğine geniş, ıssız bir adayı boydan boya dolaşmış ve denizde kaybolan sevdiğini aramış. Aşkı öyle olağanüstü, o kadar derin, güzel ve safmış ki, yürürken sahildeki keskin çakılların kestiği ayaklarından akan kan damlaları gül yapraklarına dönüşmüş ve tüm sahil kusursuz, kıpkırmızı gül yapraklarıyla bezenmiş.

Aile ve arkadaşlar arasındaki çizgiler bulanıklaştığında yaşanan karmaşık duygulara dair merak uyandıran bir gerilim.
-Black Hair Magazine-

Korkunç bir suçun, üç farklı kadın tarafından anlatılan karmaşık hikâyesi. 
-Woman-

Mevsimlerin en karanlığı kadar derin ve soğuk; gücünü, önünüzde uzanan manzarayı harap etmek için kullanan muhteşem bir roman. 
-Daily Record-

Yazara ait okuduğum ikinci kitap oldu. İlkini de çok beğenmiştim. Onunda yorumunu ekleyeceğim. Öncelikle yazarın dilini çok sevdim. Hikaye akıp gidiyor ve sizi rahatsız etmiyor. Bu korkunç bir suçun üzerinden üç kadını anlatıyor.

Tamy ve Scott evli iki kız çocukları olan bir ailedir. Tamy zenci, Scott ise beyaz.. Scott'ın ailesi suça meyilli insanlardan oluşuyor ancak Scott naif bir adam ve iyi bir aile babası.. En azından Tamy böyle düşünüyor. Sıradan bir akşam evlerinde otururken polisler gelip Scott'ı tutukluyor. Tamy, çocuklarının yanında kalmsı için en iyi arkadaşı Mirabelle'i çağırıyor. Mirabelle kalamayacağını anlatamadan evden çıkıp gidiyor.

Karakolda ise kocasını şikayet edip hayatını kabusa çevirenin Mirabelle olduğunu öğrenir. Bu karmaşa içinde başlayan romanda, gizem ve suç unsuru öyle güzel işlenmiş ki.. Elimden bir an bile bırakamadım. Mirabelle'in ölümü ile olayların iyice karışması ve Tamy'nin bu süreçte evliliğini sorgulaması, tamamen gözardı ettiği hareketler, bakışmalar, kızlarının psikolojisi ve Scott'ın bencil bir pislik mi yoksa mağdur mu olduğu gibi çok yönlü bir sorgulama ve Tamy'nin vicdanı ile mükemmel! hayatı arasında ki seçim döngüsü mükemmeldi.

Tamy, vicdanlı, sevgi dolu, fedakar ve güçlü olmasına rağmen klasik kadınlar gibi kendini evine ve çocuklarına adamış bir anne..
Scott ise, bencil, çıkarcı ve baştan çıkarıcı bir karakter..

Okurken çok etkilendiğim, her yeni olayda şaşırdığım (kesinlikle tahmin edemedim neler olacağını), ters köşeleri ile okuyucu zevkini arttıran bir kitap olmuş. İşlenen aşk, kıskançlık, ihanet, pişmanlık gibi duygular çok canlıydı. Yazarın duyguları işleme tarzını zaten seviyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;