2016/03/11

Kağıttan Kalpler Kitap Yorumum


Kağıttan Kalpler - Courtney Walsh
Puanım 5/4
Belki de yok olan hayaliniz sizi mutluluğa götürecektir…


Otuz yaşına girmek üzereyseniz, tek dünyanız küçük bir kitabeviyse ve aşk denen o üç harfli sözcük sizde sadece acı bir tat bırakıyorsa, hazırlıklı olun, çünkü dünyanız daha da altüst olmak üzere…

Tıpkı Âşıklar Parkı kasabasının daimi bekârı Abigail Pressman'ın olduğu gibi. Hiç ummadığı bir şekilde eline geçen bir mektup zarfının içinden çıkanlar onu bir peri masalına sürükleyecektir. Bunlar gizemli bir çifte ait olan, üzerlerinde aşk sözcükleri yazan kâğıttan kalplerdir. Abigail, gerçekten hiçbir çıkar gözetmeksizin birbirlerini seven bu çiftin kim olduğunu öğrenmeye karar verir.

Ancak yeni dükkân sahibinin gelmesiyle birlikte kitabevinin kapatılması gerçeğiyle karşı karşıya kalınca tamamen hayal kırıklığına uğrar. Bir yandan notları yazan çifti bulmaya çalışan Abigail, aşka karşı duruşunu değiştirip hayallerine ve kalbine sahip çıkabilecek midir? 

Daha önceki yazılarımda da böyle küçük kasaba hikayelerini ne kadar sevdiğimden bahsetmiştim. Aşıklar Parkı Kasabası'da bu açıdan beni hayal kırıklığına uğratmadı. Kasabanın kurucu ailelerinin torunu olan Abigail, 30 yaşına gelmiş ve henüz aşkla tanışmamıştır. Bu durumu utanç verici bulan annesi ise onun evlenmesi için her şeyi denemektedir. Buna sosyal medya ilişki sitelerine profil oluşturmakta dahil.

Dr. Jacob ise eşini kaybettikten sonra hem mesleğine ara vermiş, hemde küçük kızını annesinin ölümünün trajedisinden korumak için bu küçük kasabada yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiştir. Satın aldığı binayı restore edip mesleğine geri dönmek ister ancak hesaplamadığı şey kasabanın kitapçısı Abigail'in hayatının mahvolmasına sebep olacak olmasıdır.

Binayı kendi almayı planlarken, Jacob'ın gelmesi üzerine çok öfkelenen Abi binadan çıkmamak için savaşmaya karar verir ancak karakter yapısı savaşçı değildir, bir de üzerine Jacob'ın yakışıklılığı ve aşk eklenince..

Kasabada ki Gönül İşi Gönüllüler grubuna bayıldım. Her şeye burunlarını sokan ve hastalara yardımdan çöpçatanlığa kadar herkese yardımcı olan bu ürkütücü kadın grubu Abi'yi ve Jacob'ı çok korkutur. Ancak her ikisininde onların yardımına ihtiyacı var..

Hikayede ufak tefek eksikler var ancak Kalpten Kağıtlara duyguları yazma fikrine bayıldım. Sevgi dolu insanların olduğu küçük bir topluluk deneyimlemediğim için bence fantastik bir dünya :) olan bu kasabalardan biri ile tanışım umarım. Ayrıca hayat, aşk ve hayaller hakkında ki sözler, konunun işlenme şekli müthişti. 

Alıntılar

''Tanrı’yı yanlış anlamış olabileceği anı bulabilmek için saatlerini geçirmişti.
Tanrı, Abigail’ın mutlu olmasını hiç istemiyor olabilir miydi?''

“Eğer sen gelip, her şeyi altüst etmeseydin, her zaman yaptığım şeyi yapacaktım. Öylece yaşamaya devam edecek, bir gün daha fazlasını yapabilme

cesaretine erişeceğimi düşünecektim. Sense beni cevaplamaktan kaçındığım o 
soruya yanıt vermeye zorladın: Gerçekten ne istiyorum?''

“Daha önce de dediğim gibi, Betsy,” dedi Abigail, kendi kederinde boğularak.
“Yanılmışım. Aşk gerçekten bir peri masalından ibaret. Aklı balında olan herkes,
peri masallarına inanmaması gerektiğini bilir.

“Artık öyle olmasını istemiyorum, Ursula.” Abigail yutkundu,boğazı kuruydu. 

“Jacob’ın kalmasını istiyorum.”
Abigail, Ursula’nın onunla alay etmesini, en azından küçümseyici
bir yorumda bulunmasını beklemişti. Ancak yaşlı kadın öne doğru eğildi ve

Abigail’in elini tuttu. “Tebrikler, 




























genç hanım. Gerçek aşkın ne demek olduğunu artık öğrendin.”















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;