2016/03/18

Vintage Bir Aşk Kitap Yorumum


Vintage Bir Aşk - Isabel Wolff
Puanım 5/4,5
Vintage bir elbise aldığınızda, sadece kumaş ve dikiş değil, hiç tanımadığınız birinin geçmişinden de bir parça alırsınız.


Phoebe Swift, her zaman kendine ait bir vintage dükkanı açmanın hayalini kurmuş ve bütün ayrıntıları düşünmüştü: Saten elbiselerin yanında asılı duran Vivienne Westwood eteklerden pullu mezuniyet tuvaletlerine kadar...

VillageVintage açıldığında, peri masallarından fırlamış gibi duran elbiseleri deneyen müşteriler, Phoebe için müthiş bir heyecan kaynağı olmuştu. Hayalleri gerçekleşmişti. Ama geçmişindeki bir sır, yeni macerasına gölge düşürüyordu.

Derken, koleksiyonunu satmak isteyen Fransız bir kadınla, Thérèse'le tanıştı. Ancak yaşlı kadının, ayrılmak istemediği bir parça vardı... Thérèse, mavi ceketin hikayesini anlattıkça Phoebe, onun hikayesiyle kendi hayatı arasında bir bağ kuracaktı. Geçmişin acılarını iyileştirecek ve yeniden sevebilmesini sağlayacak bir bağ... 

"Sıcak, esprili bir romantik komedi. Muhteşem!"
Express

"Wolff'un hikayenin kolaylıkla akmasını sağlayan hafif bir dokunuşu ve akıcı bir kalemi var." 
Marıe Claire

"Beklediğinizden çok daha derin ve hassas... Gerçek bir keyif. İnsanların zaaflarına sıcak ve zekice yaklaşıyor."
Kırkus Review Uk

"Dostluğun gücü üzerine büyüleyici bir hikaye... Bir romandan öte, mutluluğun tarifi." 
Anne Fortier

Uzun zamandır kitaplığımda bulunan ve okumaya yeni fırsatımın olduğu bir kitap.. İsminden dolayı merak edip almıştım. Kesinlikle çok beğendim. Sakin, huzurlu ve çok akıcı yazılmış bir roman arıyorsanız ve eskiye biraz merakınız varsa ( hikayede bol bol bilgi bulabilirsiniz) rahatlıkla okuyabilirsiniz. Yazar sonunda hikayede hangi kurguyu neye göre kurduğunu ve nereden esinlendiğini söylemiş ki bu bölüme de bayıldım.

Eski elbiseleri çok seven ve 12 yıldır kariyerini bu alanda yapmış olan Pheobe, en yakın arkadaşı Emma'yı kaybettikten sonra uzun zamandır istediği Vintage Dükkanını açıyor. Dükkanla ilgili endişeleri bulunan, ailevi anlamda sorunları olan 3
4 yaşındaki Pheobe ,Emma'nın ölümü ile birlikte hissettiği suçluluk duygusuyla nişanlısından da ayrılmıştır.

Her kıyafetin bir hikayesi vardır. Vintage kıyafetlerin alımı ve satımı, size özel olması, hiç düşünmemiş olduğum bir alan.. Zaten ekstra moda tutkumda olmadığı için çok dikkat etmezdim ancak bu kitap beni çok mutlu etti. İçinde hüzünde vardı mutlaka ama o kıyafetlerin hikayeleri, yaş farklarına bakmadan kurulan dostluklar çok etkileyiciydi.

Bu arada kitap kesinlikle aşk üzerine yazılmamış. Mutlaka aşkta var içinde ama dostluk ve moda daha ön planda.. O yüzden belirli karakterlere bağlı gelişmiyor olaylar.. En hüzünlü karakter Mrs. Bell'di. Hayatını dolu dolu yaşamış ancak 10 yaşında, 1. Dünya savaşında nazilerin eline düşen en yakın arkadaşı yahudi kızı unutamamış ve aynı Pheobe gibi o da hayatı boyunca en yakın arkadaşının yasını tutmuş. 

Kısa kısa bir sürü insanın hayatına dokunan ve hepsinde pozitif bir sonuç çıkarabilen sürükleyici bir kitap olmuş. Ancak bazı konuşmalarda fransızca cümlelerin çevirisi yoktu ki, bu çok rahatsız edici.. Kitabın genelinde olmasa da bir kaç diyalogda boşluk oluşmuş.










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;