2016/03/29

Yıldızlı Gece Kitap Yorumum


Yıldızlı Gece - Debbie Macomber
Puanım 5/3
Aşk, davet beklemez... 

Çalıştığı gazetedeki görevinden hiç memnun olmayan Carrie için iki seçenek vardı. Ya doğup büyüdüğü yere, ailesinin yanına geri dönecek ya da kariyerinde farklı bir yol çizmek için fırsat arayacaktı. Kendisine, kimsenin ulaşamadığı ve herkesin çok merak ettiği çok satan yazar Finn ile röportaj yapması önerildiğinde bunu hiç düşünmeden kabul eden Carrie, ne kadar zor bir seçimle karşı karşıya kalacağını henüz bilmiyordu. O güne kadar herkesten, özellikle kadınlardan uzak durmak konusunda başarılı olan Finn ise, bu davetsiz misafirin hayatını nasıl değiştireceğinden habersizdi.


Yazarın bugüne kadar hep serilerini okumuştum. Bu kitap serilerinden bağımsız bir aşk romanı.. Carrie ve Finn'in birbirlerini bulması, aşık olması ve güvenmeyi öğrenmeleri üzerine kurgulanmış.

Finn, henüz 10 yaşındayken annesinin onu ve babasını terk etmesi üzerine babasından kadınlara güvenmemesi üzerine aldığı öğütlerle, Alaska'da hiçliğin ortasında yetişmiş. Kendi hayat deneyimleri de bunu destekleyince, aksi ve huysuz bir adam olarak yaşamaktadır. Kendi hayat deneyimlerinden oluşan kısa hikayelerini anlattığı kitabı, çok satanlarda sürekli liste başı olunca, tüm gazeteciler peşine düşer. Ancak bu ilgiyi beklemeyen Finn'in röportaj vermeye niyeti yoktur. Zaten hiçliğin ortasında bulunması da pek mümkün değildir.

Carrie'nin ise istediği gibi yazılar yazabilmesi için bu röportajdan başka şansı yoktur. İnsan ilişkilerinin iyi olması ve şansının yardımı ile hakkında hiç bir şey bilmediği Finn'e ulaşır. Ancak beklemediği, fırtınanın ortasında onun insafına kalmış olmasıdır. Birlikte geçirdikleri iki günün sonunda ona aşık olur. Şimdi yapması gereken tercih ise kariyeri ise aşkı arasında bir karar vermektir.

Sıcak bir roman olmuş ancak konusu ve karakterleri çok beklenmedik değildi. Boş zamanlarınızda kafanızı boşaltmak için severek okuyabileceğiniz bir kitap..


Alıntılar
''Alaska hakkında ne derler bilirsin, değil mi? Erkeklerin erkek gibi, kadınların da erkek gibi olduğu yerdir.''

“Bir kadın Alaska’da kendine koca arıyorsa, şansının yüksek olduğunu ama bulduğu erkeklerin tuhaf olacağını duydum.''

“Finn'de babası gibiyse, ki öyle olduğunu sanıyorum, o halde kalbini kolay kolay
teslim etmeyecektir; o derinden ve tamamen sever ve incindiğinde yaralı bir boz ayı gibi davranır.''





  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;