2016/04/27

Cress Kitap Yorumu


Cress - Marissa Meyer
Puanım 5/5
Daha ufacık bir kız çocuğuyken, cadı onu ne kapısı ne de merdiveni olan bir uzay uydusuna hapsetti. Gelecekte bile, Kuleye Hapsedilen Genç Kızlar Var...

Cress, Cinder'ı Kraliçe Levana'nın hain planlarından haberdar etmek için her şeyi göze almıştı. Ancak ufak bir sorunu vardı. Çocukluğundan beri, hapsedildiği bir uyduda yaşıyordu ve ona eşlik eden tek şey internet bağlantılı ekranlardı. Elinde yalnızca bu ekranlar olunca, Cress'in de efsanevi bir hackera dönüşmesi kaçınılmazdı. 

Bütün Dünya; Cinder, Kaptan Thorne, Scarlet ve Wolf'un peşindeydi. Onlar ise Levana'nın planlarını altüst etmek için Cress'i esir tutulduğu uydudan kurtarmaya ant içmişti. Ancak bir şeyler ters gitti ve ekip üyeleri uzayın ortasında birbirlerini kaybetti. Kraliçe Levana ise hiçbir şeyin İmparator Kai ile düğününü engellemesine izin vermemeye, dolayısıyla Cinder'ın peşini bırakmamaya kararlıydı. 

Cress, Scarlet ve Cinder, Dünya'yı kurtarmaya gönüllü olmamıştı. Yine de Dünya'nın tek umudu Cress, Scarlet ve Cinder'dı.


Serinin üçüncü kitabını da büyük bir keyifle, heyecan içinde okuyup bitirdim. Bu serinin ilk bu kitabını görmüş ve amaan bir uyduda kapalı bir kızın anlatacak neyi olabilir ki demiştim. Gerçi bunu söylerken ilk paragraftan sonrasını okumamışım. Ancak serinin en beğendiğim kitabı oldu. Eleştirecek, şu da şöyle olsaymış diyebileceğim hiç bir şey yok.

Cress, bir kabuk olarak doğmuştu ve ailesi onu kraliçeye öldürülmesi için vermişti. Bulunduğu yetimhanede teknolojik dehası farkedilince de Kraliçe'nin başsihirbazı Sybil tarafından bir uyduya yerleştirilmişti. Tam 7 yıldır, kendi başın yaşıyordu ve sürekli teknolojik ekranlardan yaptığı gözetlemelerle Kraliçe'ye rapor sunuyordu. 

Cinder ile kurduğu temastan sonra sonunda uydudan kurtulacak olan Cress'i büyük bir sürpriz bekliyor. Yakışıklı prens onu kurtarmaya geldiğinde birlikte düştükleri tuzak sonrası uzayda ölümle burun buruna geliyorlar. Cress'in umutsuz romantikliği bitirdi beni. Tam en kötü zamanlarda kendine biçtiği roller enfesti.


İlgili resim

Diğer tarafta, Cress'i kurtarırken tuzağa düşen Cinder'in ekibi uzayda dağılıyor. Yola hiç beklemediği kişilerle devam eden Cinder'in planlarında değişiklik yapması gerekiyor. Düğünden önce Kai'ye ulaşıp, düğünü engellemek isterken beklemediği müttefiklerle yolu kesişiyor. Yine en sevdiğim karakter Iko oldu. Bu kadar güzel karakterin arasında bir androidi sevmem garip mi bilemedim.

Kitabı okurken sürekli beynimde sahneler canlı bir şekilde aktı ancak nedendir bilinmez animasyon bir film şeklindeydi. Kai karakterini çok sevdim ancak bu masalda ki tüm erkekler birer kahraman sanki.. Özellikle de Thorne, gözleri kapalıyken bile inanılmaz yetenekli..

Son kitabı Winter için sabırsızım ancak çıkmış olmasına rağmen önce Levana'yı okuyacağım sanırım. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;