2016/04/21

Scarlet Kitap Yorumum


                Scarlet - Marissa Meyer
                          Puanım 5/5
Dünya Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayken, Külkedisi İle Kırmızı Başlıklı Kız'ın Yolları Kesişecek…

Mekanik ustası sayborg Cinder hapishaneden kaçma planları yapıyor ancak bunu başarabilse bile dış dünyanın tehlikelerine karşı kendini nasıl koruyacak?


Dünya'nın diğer ucunda, Scarlet Benoit'nın büyükannesi günlerdir kayıp. Scarlet büyükannesini bulmasına yardımcı olabilecek bir sokak savaşçısı olan Wolf'la tanıştığında, başta bu yabancıya güvenmekte tereddüt ediyor. 

Ne de olsa sokaklar 'kurt'larla dolu! Yolları kesişen Scarlet, Wolf ve Cinder birlikte esrarengiz bir maceraya atılırken onları bekleyen yeni bir gizemden habersizler.Şimdi üç masal kahramanı da Ay Ülkesi kraliçesinin hep bir adım önünde olmak zorunda. Çünkü kötü kalpli kraliçe, yakışıklı prensi kendi kralı ve esiri yapmak için elinden geleni ardına koymayacak. 

Cinder Hakkında: "Sayborglar arasında bir beyaz atlı prens."
- The Wall Street Journal-


İlk kitabı Cinder'i yine ön yargılarımla ısrarla okumamış ancak bu hafta başlayabilmiştim. O kadar ki sevdim ki hemen ikincisini de okudum. Ve bu kitabı ilkine göre çok daha fazla sevdim. İkinci kitabında aksiyon, aşk, savaş, sevgi ne ararsanız var ve mükemmel bir şekilde harmanlanmış. Yine bir büyük alkışta yazarın tarzına gelsin. O kadar akıcı ve canlı bir yazım tarzı var ki kitapları okumuyorum kafamda dönüyor resmen.. 


İlk kitap Cinder'in hapse atılması ve Ay Prensesi Selene olduğunu öğrenmesi ile bitmişti. Dr. Erland'ın ona getirdiği ultra güçlü uzuvlar ve Aycı yetenekleri sayesinde hapisten kaçarken, yaptığı bir hesap hatası nedeni ile kendisine birde yol arkadaşı edinmiş olan Cinder, dünyaya gelişi ve saklanmasından sorumlu olanlardan biri olan Michelle Benoit'e ulaşabilmek için Fransa'ya gider.

Hikaye Scarlet ile başlıyor. Büyük annesi (Michelle), kaçırılmış olan Scarlet'in elinde hiç bir ipucu olmasa ve dedektifler dosyayı kapatmaya karar vermiş olsa da pes etmeye hiç niyeti yoktur. Büyük annesini bulmak için elde ettiği bir ipucu onu sokak dövüşçüsü Wolf'a getirir. Wolf'ta olan gariplikleri farkında olmasına rağmen ona güvenmeyi tercih eden Scarlet, kendisini Michelle'i kaçıran canavarların elinde tutsak olarak bulur.

Wolf ise, Aycıların genetiği ile oynaması sonucu bir kurt olmuştur. Sihirbazların üzerlerinde ki kontrolü sayesinde birer kukla olan sürünün emirleri uygulamaktan başka çaresi yoktur. Ancak bir alfa olan Wolf'un beyninde sihirbazın emirleri ile dişi alfasını koruma içgüdüsü çarpışır. Kazanan kim olacaktır?

Cinder, Michelle'in izini sürer ve Scarlet'i bulur. Prenses olduğunu hala sindirememiş ve yetenekleri çok güçlü olsa da hala geliştirilmeye ihtiyacı olan Cinder'in amacı Ay Kraliçesine savaş açmak değildir. Hayatında ilk defa hep istediği özgürlüğe sahiptir. Peşinde olan Doğu Ulusları İmparator'u askerleri, Dünya Ulusları askerleri ve Ay Kraliçesinin özel canavarlarını saymazsa tabii..

Kötü Kraliçe Levana, dünyaya bir saldırı başlattığında onun evlilik teklifini kabul etmekten başka şansı kalmayan Kai'nin açıklaması Cinder'i yeniden düşünmeye sevk eder. Tabii birde Scarlet'in inatçılığı..

Yeni katılan karakterleri çok sevdim. Karakter çipi bozuk Iro'nun yeni görevine bayıldım. Onun hikayeye kattığı eğlenceli dialoglar favorim oldu.

Sırada ki kitabı büyük bir merakla okumak için sabırsızlanıyorum. İlk kitap yorumum Cinder için tık tık!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;