2016/05/09

Sığınak - K.A.Tucker - Kitap Yorumum //Causal Enchantment Series #2


Sığınak - K.A.Tucker
Puanım 5/4
Sofie'nin kışlık sığınağında daha ne kadar kalacağı belli olmayan Evangeline kendi durumuyla barışmaya çalışıyordu: laneti hâlâ sürüyordu. Şimdi ise iki bin yaşındaki bir vampir peşine düşmüştü ve aşık olduğu çocuk onu öldürmeye çalışıyordu. Ayrıca herkesin ölüsünü dirisine tercih ettiği Max ve Forerolarla kilitli kalmıştı. İşler pek de iyiye gitmiyordu…

Bu esnada Manhattan'da işler daha da karışıktı; New York şehri vampir sığınağı duvarları dışında, gözcüler ve cadılar yavaş yavaş bir savaşa doğru sürüklenirken, Sofie kana susamış ve mahsur kalmış kırk kadar Ratheus vampirini sakinleştirmeye ve umutsuz haldeki Viggo'nun Evangeline'in arkadaşını öldürmesine engel olmaya çalışıyordu. Tüm bu karmaşa arasında Evangelin ve Caden için umut var mıydı? Sofie düşman güçleri kontrol altında tutabilecek miydi? Dünyanın kaderi önceden belirlenmiş miydi? 


"Dozunda macera ve aşkın iç içe geçtiği, koltuğunuzun ucunda okuyacağınız sürükleyici bir roman." - Shelly Crane, New York Times ve USA Today çoksatan romanı Wide Awake'ın yazarı

"Bu seriye tek kelimeyle bayılıyorum!" 
-Ramblings of a Book Junkie-


Serinin ilk kitabına bayılmıştım. İkincisini de çok severek okudum. Yine aksiyonun hızı hiç kesilmedi. Bu sefer aşk biraz ikinci plandaydı ama beni çok rahatsız ettiğini söyleyemeyeceğim. Bu yazarı direk favori yazarlarım arasına almıştım, yanılmamışım. Kurgu yaratma becerisi ve kalemini kullanma tarzını çok seviyorum. Tabii çevirileri de güzel olunca, akıcılığı kaybolmuyor. Tek sıkıntı çok az sayfadan oluşması..

Evangeline, ilk kitapta ruhsuz koruyucu ailesi tarafından büyütülmüş, bu durumundan sorumlu olan vampirlerin kendisini kandırması sonucu kendini onlara yardım ederken bulmuştu. Ancak ruhu yüzyıllar önce bir lahite hapsolmuş olan cadı Veronique ile bağlı olduğundan dolayı, başkada şansı yoktu zaten. Paralel dünyalar arası yaptığı yolculukta diğer evrende ki aç vampirleri dünyaya getirme işinde başarılı olduğunda aşık olduğu Calden ve dostları da dahil 40 vampirin saldırısına uğradığı anda cadı vampir Sophie, onu korumak için bilmediği ancak kesinlikle çok soğuk olan bir kulübeye ışınlamış ve hikaye bitmişti.

Bu kitapta ise, yaklaşık bir ay kadar Sophie'den haber alamayan Evangeline, yanında ummadığı bir dost buluyor ve günlerini sakin geçiriyor. Ta ki beklenmedik tehlike gelip onu bulana kadar.. Bu arada en yakını yine vampir hayvanı olan Max..

Sophie ise, korkunç 2 vampir olan Viggo ve Mortimer'den Evangeline'i saklamaya çalışırken, 40 aç vampiride kontrol altında tutmaya çalışıyor ancak bu hiç kolay değil. Olağanüstü güçleri ile kendisi gibi cadı soyundan gelen vampir Magy'den öğrendikleri ışığında dünyayı korkunç yazgısından korumak ve Evangeline'i mutlak ölümden kurtarıp, kardeşini de geri getirmek zorunda..

İşte böyle karışık ancak okurken son derece sıralı ve kolay anlaşılır düzenlenmiş bir kurgusu var.. Kesinlikle çok sevdim ve üçüncü kitabı için sabırsızlanıyorum..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;