2016/06/03

Rome Kitap Yorumum



Rome - Jay Crowner
Puanım 5/4

Yanlış seçimler bazen doğru olabilir...

Eğlenceli ve gözü kara kızımız Cora Lewis, dövmeli serseri arkadaşlarını hizaya sokmayı iyi biliyordu. Ancak tüm o parıltı ve ukalalığının ardında kırık bir kalp gizliydi. Cora, yeniden acı çekmeye razı olmayacaktı. Mükemmel erkeğe aşık olmayı bekliyordu; yükü veya sorunları olmayan, bağlanmaya hazır bir erkeğe.. Sonra Rome Archer'la tanıştı.

Rome Archer, mükemmellikten olabildiğince uzaktı. İnatçı, sert ve buyurgan bir adamdı. Ayrıca son görevinden de epey dağılmış halde dönmüştü. Rome, hayatta çeşitli roller üstlenmeye alışmıştı: ağabey, sevilen evlat, süper asker.. Ancak bunların hiçbirine artık uymuyordu. Artık yalnızca hayatının geri kalanında ne yapacağını çözmeye çalışan ve bunu yaparken bir yandan da savaş kabuslarını kafasından atmaya uğraşan bir adamdı. Cora, gelip karamsar hayatına capcanlı bir renk katıncaya dek tüm bu sıkıntılara tek başına göğüs germeye razıydı. Mükemmellik değilse de, mükemmel şekilde kusurlu olmak onlara sonsuzluğu verebilirdi...

Serinin üçüncü kitabı, ilk kitapta tanıdığımız Archer kardeşlerin büyüğü Rome ve sinir bozucu punk-rock peri Cora'nın mükemmel şekilde kusurlu olmaları ile buldukları mükemmelliği anlatıyor. Archer kardeşleri çok sevmiştim zaten ve Rome, diğer iki kitapta da çok geçen bir karakter.. Zaten bu seriyi her karakterin her kitapta bulunmasından dolayı seviyorum.

Birbirlerine kan değil sevgi bağı ile bağlı olan, arkadaşlık sınırını aşıp aile olan insanlar hakkında.. Bu kitapta yazar emekli olmuş ve savaştan gelmiş askerle konuşup, TSSB hakkında topladığı bilgileri Rome karakterinde birleştirmiş. Rome hayatı grilerle dolu, ciddi, emekli olmak zorunda kalmış ve hayata dair hiç bir planı olmayan, resmen dibe vurmuş durumda.. Cora ise, geçmişte ki kalp kırıklığını atlatamamış ve kendisini başka birine bağlamaktan ödü kopan bir kız..

Rome, sert bir karakter değil. Aksine sağlam, güvenilir bir karakter.. Eh zor bir dönem geçiriyor ama yapacak birşey yok. Cora'nın kitabın neredeyse sonuna kadar ara ara eski sevgilisi ile yaşadığı hayal kırıklığını aynı cümlelerle anlatması bende hayal kırıklığı yarattı. Kitaplarda tekrara gelemiyorum hatta bazen serilerde bile beni daraltıyor. İkinci kitabı okuyan biri, ilk kitapta ne olduğunu bilir. Sürekli anlatmaya gerek yok. Zaten ilk kitabı okumayan da bir zahmet serinin ikinci kitabını almasın.

Bu kitapta da bu hissi aldım. Ama bu karakterleri ve hikayeyi sevmemi engellemedi tabii ki.. Hikayede sürekli bir Remy meselesi gidiyor ki, çok üzücü.. Sonunda ona ait bir kaç anlamlı parça vardı hikayede ki bayıldım. Keşke ölmüş olan bir karakter olmasa da sevgilisi ile hikayesini okusaydık.


Dördüncü kitap Nash! bu kitabın sonunda hikayeyi profesyonelce ona paslayıp bırakmış yazar. Gerçekten merak ettiğim bir karakter.. Yayınevi çeviride çabuk davranmazsa ingilizcesini okuyacağım. 

Dipnotta kapağa gelsin. Diğer kapaklardaki erkek karakterler çok ilgi çekici değildi bence ama şu resimdeki güzelliğe bakar mısınız.. Gözleri ve pozu mükemmel! ;)

Serinin diğer kitapları;
1) Rule
2) Jet

Alıntılar

“Bence Rule ve Remy’nin hayatındaki tüm rolünü sıfıra indirmeye çalışıyorsun ve bu kabul edilemez. Remy dürüst davranmamış olabilir ama herkesin dediğine göre âşık ve mutluydu. Evet, Rule tam anlamıyla berbat hâldeydi ama gerektiğinde toparlanmayı başardı, yani ağabeylik görevini yaptın. Artık kendi hayatına odaklanma zamanın geldi.”

Rome Archer hafife alınamayacak bir güce sahipti; sorunlu düşünceler ve tehlikeli canavarlardan, haksız yere üstlenilmiş sorumluluklar ve belirsiz bir gelecekten oluşan bir fırtınaydı o.

''Önüne çıkan her şeyle baş edebilirsin, Rome. Bunlar, fedakârlıklarla dolu bir hayat yaşamanın karşılığı. Her şeyini başkaları için ortaya koydun, evren de sana borcunu bu şekilde ödüyor. Hepsini hak ettin, evlat. O yüzden suçluluk duymayı bırak ve tadını çıkar.”

''Sonunda senden göreceğim tek karşılık senin güvenli gördüğün kadarı olacaksa, sana her şeyimi verip tüm dağılmış, çirkin yönlerimi önüne seremem. Ben seni o şekilde hayal kırıklığına uğratmayacağım ve bunu sana defalarca ispatladığımı sanıyordum. Eğer o serserinin beş yıl önce sana yaptığı şey yüzünden bana âşık olamıyorsan, kim kendini tamamen bu ilişkiye adamamış oluyor, Cora?”

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;