2016/06/23

Winter Kitap Yorumu



Winter - Marissa Meyer
Puanım 5/5

Bu masallarda mutlu sonu kadınlar yazacak!

Ay halkı, yüzündeki yara izlerine aldırmadan zarafeti ve nezaketiyle hepsini büyüleyen Prenses Winter'a hayrandı. Herkes, genç Prenses'in, üvey annesi Kraliçe Levana'dan çok daha nefes kesici bir güzelliği olduğunu düşünüyordu. Winter, üvey annesinden pek hoşlanmıyordu. Eh, bunda Levana'nın, genç ve güzel Prenses'in çocukluk arkadaşı ve yakışıklı saray muhafızı Jacin'e duyduğu hisleri onaylamamasının da etkisi vardı tabii. Ancak Winter, Levana'nın sandığı kadar zayıf biri değildi ve yıllardır üvey annesinin isteklerini görmezden gelmeyi başarmıştı.

Winter, sayborg mekanik ustası Cinder ve arkadaşlarıyla birlikte belki de büyük bir devrim başlatacak ve uzun süredir gizliden gizliye süren bir savaşı nihayete erdirecekti. Cinder, Scarlet, Cress ve Winter; Kraliçe Levana'yı alt edip kendi mutlu sonlarını yazabilecek mi? "Ay Günlüğü" serisi sona erdi. Artık hiçbir masalda böyle bir tat bulamayacaksınız. Kendi masalınızı yaşasanız bile.


Bir seriyi daha bitirmiş olmanın huzurunu yaşıyorum. Winter, gayet yüksek sayfa sayısına rağmen her sayfası gelişen olaylarla dolu, kendini tekrar etmeyen kurgusu sayesinde kolayca okuyup bitirdiğim bir kitap oldu. 

Winter, kötü kraliçenin kendisinden daha güzel olan kızı. Sihrini kullanmayı yanlış bulduğu için, ay hastalığına tutulmuş ve delirmiş bir kız. Onun çatlak hallerine bayıldım. Karakteri o kadar naif ki.. İyiliğini ne olursa olsun kaybetmeyen ve en ihtiyaç duyulan anda cesaretini kuşanabilen karakteri sayesinde halkın sevgili prensesi. Asil kandan olmamasına rağmen..

Sonunda Levana'nın acıklı! sonunu görebildiğim için çok mutluyum. Bu kitap tamamen Ay ülkesinde geçiyor. İnsanlar arasında ki sınıf eşitsizliğinin en yoğun yaşandığı bu distopya da devrime şahit oluyoruz. Peki, gerçekte Kraliçe olmak istemeyen Prenses Selene devrimi gerçekleştirebilirse mutlu olacak mı? Tüm karakterlerin içinde olduğu bu hikaye tam olarak final kitabına uygun olmuş. 

Kahramanlarımız sonsuza kadar mutlu yaşayacak mı bilemem. Son günlerde masalların sonrası adı altında yazılar çok okudum. Prens TV'de maç izlerken çocuk büyütüp temizlik yapan Pamuk Prenses gibi.. Bu kurguda ki prensesler gerçekten prensese çok benzemiyor ama aslında tam olarak prensesler.. Neticede seriye de final kitabına da bayıldım. Masalsı aşk romanlarının aksiyon halini seviyorsanız tavsiyemdir. 

Seri Sıralaması
1) Cinder
2) Scarlet
3) Cress
4) Levana
5) Winter













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;