2016/07/25

Başka Bir Gün Kitap Yorumum


Başka Bir Gün - David Levithan
Puanım 5/3

Her aşk hikâyesinin iki yüzü vardır.
Doğaüstü olanların bile.


"Seni tekrar görecek miyim?" diye sordu.
Başımı evet dercesine salladım.
"Sana kanıtlayacağım," dedi. 
"Gerçekten ne anlama geldiğini göstereceğim."
"Neyin?"
"Aşkın."

Her gün başka bedende uyanmak zor…
Bunu yapan insanla birlikte olmak da…

Rhiannon için her gün aynıdır. Hayatını olduğu gibi kabullenmiş; dengesiz erkek arkadaşı Justin'i hak ettiğine inanmış, hatta birkaç kural belirlemiştir: İlgi manyağı gibi davranma. Onu rahatsız etmemeye çalış. Fazla ümitlenme.

Ta ki ilişkilerinde her şeyin değiştiği güne kadar… Mükemmel fakat Justin'in ertesi sabah hatırlamadığı bir gün.

Sonra başka bir gün, tanımadığı biri karşısına çıkıp Rhiannon'a o mükemmel günde yanındakinin aslında Justin olma- dığını açıklar ve genç kızın tekdüze hayatı bambaşka bir yön alır…

"Levithan bu romanı öncekinin 'ikizi' addetse de, tek başına okunabilecek kadar ondan bağımsız ve son derece tatmin edici bir kimliği var." 
-Booklist-

"İlişkilere ve sonucunda doğan trajik olaylara değinen bu kitabın konusu ve üslubu Levithan'ın hülyalı karakterlerini ve fikirlerini çok iyi yansıtıyor." 
-Kirkus Reviews-

İlk kitabı hergün, gerek konusu, gerek yazım tarzı olarak çok beğendiğim bir kitaptı. İkincisi için aynısını söyleyemeyeceğim çünkü kitabın aynısıydı. Bu sefer Rhiannon'un bakış açısı olduğu için farklı kısımlar vardı evet, Justin'e olan aşkını farklı hissettik doğru ama yinede ikisinin birden okunması gereksiz diyebilirim.


İlk kitabın bitişinde devamının geleceği çok belliydi ve bedenden bedene gezen başkalarının varlığı ortaya çıkmıştı. İkincisinin bu noktadan hareket edeceğini düşündüğüm için tanıtımına bakmadan aldım ki bu yüzden yazarı yerden yere vurma hakkım yok. :) Zaten okusam da alırdım muhtemelen ve beklentim farklı olmayacağı için yine severek okurdum.

**Kendime not: Arka kapak yazılarını okumadan seri kitap dahi olsa alma! 

Bu hikayenin devamının nasıl geleceğini çok merak ettiğim için umarım yazar bu çizgiden devam ettirir. İlk kitabı daha çok sevdim çünkü A'nın yaşamı ve yaşadıkları çok daha ilginçti. Bu kitabı ilkini okumadan okuyabilirsiniz ama benim tercihim ilki yani A'nın bakışı...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;