2016/09/19

Kızım Kitap Yorumu


kızım jane shemilt ile ilgili görsel sonucu
Kızım - Jane Shemilt
Puanım 5/3,5

Asla ağlamaz. 
Sonbaharı çok sever. 
Bunu onlara söylemek istiyorum. 
Dökülen yaprakları çocuk gibi toplayıp saklar. 
O sadece bir çocuk. 
Bulun Onu.

Ünlü ve yakışıklı bir beyin cerrahıyla evli olan Jenny Malcolm, başarılı bir doktor ve üç çocuk annesidir. Mutlu, samimi bir ailedirler ve her şey yolunda gitmektedir. Fakat evin en küçüğü olan on beş yaşındaki güzel Naomi bir tiyatro gösterisinden sonra bir daha asla eve dönmeyince Malcolm ailesinin dışarıdan ideal görünen hayatı dağılmaya başlar. Genç kız âdeta buhar olup uçmuş, ailesi şaşkınlık ve acı içinde kalakalmıştır. Ancak aramalar hiç sonuç vermediği için olay giderek soğumaktadır. Her şeyi göze alan Jenny içinse araştırma henüz başlıyordur. Bulduğu şey çok rahatsız edicidir; güvendiği, tanıdığını sandığı ailesinin, özellikle de Naomi'nin büyük sırları vardır. İpuçlarını birleştiren Jenny yetiştirdiği kızdan çok farklı biriyle tanışacaktır. Kayıp kızını bulmayı saplantı haline getiren bir annenin yürek parçalayan, gerilim dolu yolculuğunun unutulmaz hikâyesi… Bu kitabı okuduktan sonra en yakınlarınıza bile daha dikkatli bakmak isteyeceksiniz.

"Çocuğunun kaybolması her annenin kâbusudur. Fakat bu kitapta basit bir kaçırılma gibi görünen olay kısa sürede çok daha karmaşık ve şaşırtıcı bir hal alıyor. Jane Shemilt, elinizden bırakamayacağınız bu romanı gerilim katmanları halinde kaleme almış."
-Tess Gerritsen-

"Genç bir kızın ortadan kayboluşunu konu alan bu merak uyandırıcı gerilim romanı hepimize çok tanıdık gelen bir duyguyu irdeliyor; çalışan annenin yaşadığı suçluluk duygusu…"
-Woman & Home-

"Bu kitaba kesinlikle bayıldık. On beş yaşındaki kızları bir gece ortadan kaybolduktan sonra hayatı bir anda altüst olan bir doktor ve ailesinin hikâyesi. Bu müthiş kitabın, yazarın çıkış romanı olduğuna inanmak çok zor." 
-Judy Finnigan-

"Nefes kesici bir gerilim romanı olmasına rağmen bir anne ve babanın sevgisine de son derece derin, yumuşak ve şefkatli bir bakış açısıyla yer verilmiş." 
-Tessa Hadley-

Psikolojik gerilim seven okuyucuların ve usta yazarların beğenisini almış olan bu kitabın dilini, akıcılığını, ana karakterin yansıttığı duyguları ve samimiyetini çok sevdim. Yazarın geçmiş ve bugün arasında ki geçişleri çok dozunda, merak unsuru ustalıkla işlenmiş. Elimden bırakmadan bitirmek istesem de iki günde bitti. Hep bir sonra bir önce nasıl yani diye gidip gelen hikayede beni hayal kırıklığına uğratan tek konu sonu oldu. 

Ana karakter Jenny, hayatını müthiş dengelemiş, çalışan bir kadın. Çocukları, eşi ve kariyeri arasında hobisi olan resimede zaman ayırabilen, günü dolu dolu hiç durmadan yaşayan ve aslında sürekli yorgun olsa da asla şikayet etmeyen Jenny, bir gece kızı eve gelmeyince bu mükemmellik tam ortasından dağılıyor. Polisle birlikte tüm ipuçları araştırılıyor ancak bir yıl sonra hala hiç bir iz yok. 

Bu arada kızının kaybolması ile ikiz olan oğullarınında problemleri olduğunu, evliliğinin ise bitmiş olduğunu fark eden Jenny, alt üst olan hayatını askıya alıyor. Gerçekler ise sonunda ortaya çıkıyor ki yazar ters köşe yapmak istemiş ama ben finalini hiç sevemedim. Bundan sonrası kesinlikle spoiler içerecek ancak takıldığım noktaları yazmak zorundayım.

Öncelikle Jenny klasik çalışan kadının suçluluğunu duyuyor denmiş ancak bundan da öte gerçekten hatalı. Sadece kızı değil oğluda sıkıntılı bir çocuk ancak o kendisini mükemmel olduklarına inandırmış. İşi ile evini birbirinden ayırması profesyonelce olabilir ancak hangi çocuk annesinin gün içinde telefonunu açmamasını hoş karşılayabilir. 

Mükemmelden aşağısını kabul etmemesi, aslında fark ettiği sorunları görmezden gelmesi ise cabası.. Bir insan çocuklarını bu kadar mı tanımaz. Aile içinde de pek çok konudan bihaber olduğu anlaşıldı ki.. Bu açıdan Jenny'ye çok kızdım. Finaline gelince ise yine sadece Jenny'nin varsayımı mevcut ki keşke kızının ağzından da bir kısım eklense ve neden bu tercihleri yaptığı anlatılmış olsaymış. Belki daha mantıklı olurdu o zaman. Kitap boyunca Jenny'nın bütün varsayımlarının nasıl içinin boş olduğunu gördük. Tabii ki tek sorumlu o değildi, kocası başka bir muamma ki sonuçta onun gizlediği gerçekler sayesinde olay çözülmüş oldu.

Sonuçta kitabı beğendim ama sonu tam bir hayal kırıklığı oldu ve bir sürü boşluk kaldı. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;