2016/10/19

Gece Yarısı Leydisi Kitap Yorumum


cassandra clare geceyarısı leydisi ile ilgili görsel sonucu

Gece Yarısı Leydisi - Cassandra Clare 
Karanlık Sanatlar Birinci Kitap
Puanım 5/5

Kahramanlar da kaybedebilir. Ama asla pes etmezler. Onları kahraman yapan da budur.

Cassandra Clare'in uluslararası çoksatar "Ölümcül Oyuncaklar" evreninde geçen yeni serisi "Karanlık Sanatlar"da Los Angeles Gölge Avcıları başrolde! 

Geceyarısı Leydisi bir Gölge Avcıları romanı.
Felaketlerin Gölge Avcıları'nı yok olmanın eşiğine getirmesinin üzerinden beş yıl geçti. Emma Carstrairs artık ailesinin yasını tutan bir çocuk değil, onları öldürenleri bulmaya ve intikam almaya kararlı genç bir kadın. 

Parabatai'si Julian Blackthorn'la el ele veren Emma, tüm Los Angeles'ı saran şeytani bir planı araştırırken aklına ve kalbine güvenmesi gerektiğini öğrenecek. Tabii kalbi onu tekinsiz yollara doğru sürüklemedikçe...

Julian'ın beş yıl önce peri halkı tarafından kaçırılan kardeşi Mark'ın, Gölge Avcıları'nın yardımına ihtiyaç duyan periler tarafından geri getirilmesi işleri iyice karıştıracak. Ama peri diyarında zaman öyle farklı işliyor ki, Mark, ailesini tanımakta zorlanacak. Acaba periler, Mark'ı gerçekten ailesine bırakacak mı? 


Bol ışıltı, şatafat ve meşhur Gölge Avcıları'yla, Geceyarısı Leydisi, Cassandra Clare'in "Karanlık Sanatlar" serisine sarsıcı bir giriş. Sevgiden daha büyük bir yasa yoktur!

Son zamanlarda okuduğum ve beni heyecanlandıran en iyi kitap! Yazarın kurgusu o kadar kusursuz ki yarattığı fantastik dünyada hikayeler hiç bitmiyor. Kitabın 800 sayfa olduğunu öğrenince çok sevindim. Okuma keyfimi uzatabilirim sanmıştım ama 2,5 günde bitti. :( Bir seride uzun sayfalar çıkarabilmek büyük yetenek olmalı. Öyle ki biz nasıl okumaya doyamıyorsak yazarda anlatmaya doyamıyor resmen. Ara kitap olan Magnus Bane'in günlüklerine de başladım ve onu gerçekten yavaş okuyorum. Her kitap arasında bir hikaye... Bitirince onuda anlatacağım.

Yazarın diğer serilerinde olan karakterlerin hikayeye kaynaması beni çok mutlu etti. Hele ipe sapa gelmez Gölge Avcı'sı Jace ve eşi Claire'in son durumlarını öğrenmek paha biçilemez. Ben kendi adıma Cehennem Makineleri serisini ve karakterlerini Ölümcül Oyuncaklar serisinden bir tık daha fazla sevmiştim. Ama bu kitap hepsinden iyi geldi.

Son karanlık savaş'tan 5 yıl sonrasında başlıyor kitap. Okuyanların hemen hatırlayacağı, enstitü baskınlarında ailelerini kaybetmiş olan çocuklar vardı. Blackthorne'lar ve Carstairslerin kızı Emma hikayenin baş kahramanları. 2 kardeşinin yarı peri olmasından dolayı konseyin verdiği kararla sürgüne gönderilmesinden sonra henüz 12 yaşındayken küçük dört kardeşine bakmak zorunda kalan Julian ve ona yardımcı olan parabataisi Emma sonunda 17 yaşına gelmiş ve gayri resmi olarak Los Angeles Enstitüsü'nü yönetiyorlar.

Ailesinin ölümünün üstünün kapatıldığına inanan Emma'nın tek amacı onların katilini bulup intikamlarını almak. Öyle ki bu hırs yüzünden sürekli yaptığı çalışmalarla döneminin en iyi Gölge Avcısı olduğu düşünülüyor. Julian ise Emma'yı her durumda destekliyor. Los Angeles'ta işler çığırından çıkınca, kapılarına  dayanan perilerle abisi Mark'ın özgürlüğü karşılığı pazarlık yapıyorlar.

Konsey'in haberi olmadan aldıkları büyük risklerle savaşan ikilimizin daha büyük bir sorunu var ki o da aşk. Parabataine aşık olamazsın! Yasa son derece açık ve cezası son derece ağır.. Peki bunun nedeni ne? Tüm bilinmeyenlerle gençlerin hayatlarını ortaya koyarak korumaya çalıştıkları aileleri ve masumlar.. 

Bir parantezde Mark'a açmak istiyorum. Tüm vahşi görünüşünün ardında sahip olduğu kırılganlık ve hassas ruha bayıldım. Sonunda verdiği karardan da memnunum. Ancak kitap ne kadar uzunda olsa bitmesinden haz etmedim. Hele o sonunda ki soru işaretleri... 

cassandra clare lady midnight ile ilgili görsel sonucu

Gölge Avcıları dünyasını çok özlemişim. Şimdilik Magnus Bane bu ihtiyacımı körüklüyor ancak diğer kitap çıkana kadar bir yeniden okuma serisi yapmayı planlıyorum. Ancak bu dünyanın en sevdiğim kitabı bu oldu sanırım. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;