2016/11/07

Baş Belası Yan Komşum Kitap Yorumum


baş belası yan komşum, ile ilgili görsel sonucu

Baş Belası Yan Komşum -  R.L. Mathewson
Puanım 5/4,5
Jason'ın, Haley'nin hayallerinin işini ve hayallerinin evini kâbusa çevirmesi uzun sürmemişti. Adam tam bir barbardı. İşte sürekli onun kendisinden kâğıt, kalem, kitap gibi şeyleri, hatta masasını "ödünç" almasıyla uğraşmak zorunda kalıyordu. Fakat evde işler çok daha kötüydü. Haley son beş yıldır, dışarıda asılı çamaşırlarına takılan ve evinin etrafına saçılan paintball toplarıyla, gürültülü müzikler ve partilerle, iki kez çiti tırmanıp Haley'nin havuzunda yüzmeye çalışan çıplak insanlarla, gecenin üçünde sarhoş bir halde oynanan basketbol oyunlarıyla, kadınların Jason'ın ön bahçesinde sinir krizi geçirmesine ve bazen pislik herif çıkıp onlarla ilgilenmeyi reddettiğinde onun bahçesinde kriz geçirmelerine katlanmıştı. 

Sürekli itilip kakılan taraf olmaktan bıkan Haley değişecekti ve işe komşusundan başlamaya karar verdiğinde hızla Jason'ın dünyasına çekileceğini hiç hesaba katmamıştı. Fakat onun bir planı vardı ve baş belası yan komşusunun cazibesine kapılıp oyununa gelmeye hiç niyeti yoktu.

Jason'ın beklediği son şey ise bahçesinden söktüğü alelade çiçekler yüzünden utangaç yan komşusunun kendini kaybetmesiydi. Kısa süre içinde onu kanatları altına almaya karar verdiğindeyse hayatına ne kadar rahatça uyduğunu fark etmeye başlamıştı. Artık tek yapması gereken tüm bunların bir oyun olmadığına onu ikna etmesiydi. 

Standart bir romantik komedi havası taşıyan bu kitaba bayıldım. Şapşallıkları o kadar doğaldı ki yer yer kahkaha attım. En güzeli de her iki ana karakterin ağzından yazılmasıydı. Dili akıcı, esprileri güncel (gerçi iki karakterin iletişimi espri olmasa da komik olurdu ya neyse), hikaye hareketliydi. Sizlerde romantik komedi seviyorsanız ya da benim gibi dram arası atıyorsanız seveceksinizdir.

Hikayeye gelirsek, Jason ve Haley hayatlarının çoğunu birlikte geçirmelerine rağmen hiç konuşmayan iki komşu.. Bu da utangaç Haley'in seçimi tabii ki... Haley kendi içinde mutlu ve huzurlu yaşamaya çalışırken, bir gün Jason bardağı taşırıyor ve olaylar içinden çıkılmaz bir hale geliyor. 

5 yıl sonra arkadaş olmaya karar veren ikili kesinlikle birbirlerine aşık olduklarını düşünmüyor. Birbirleri olmadan uyuyamıyor olabilirler ya da ortak zevkleri sayesinde hep dip dibe dolanıp diğerinin hayatına girecek insanları püskürtüyor da olabilirler, ancak birbirlerine aşık değiller.

Jason karakterine bayıldım. Bir insan bu kadar mı kendinden haberli, ukala ve bu kadar sevimli olur. Hele ailesi kesinlikle paha biçilemez. (Gerçekten açık büfelerden men alan bir insan olabilir mi?) Haley'in ise kendini geliştirmesini çok sevdim. Ailesine gelirsek, üst sınıf, sosyete züppelerine kafa tutmak kolay olmasa gerek..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;