2017/01/04

Yalnız Cadı Kitap Yorumum


yalnız cadı kitap yorumu ile ilgili görsel sonucu

Yalnız Cadı - Ruth Warburton
Puanım 5/4

Kalbin paramparça olduğunda nereye sığınırsın?

Anna için bu sorunun tek bir cevabı var. O da geçmişine gidip annesi, gerçek kimliği ve yeteneği hakkındaki bilinmeyenleri ortaya çıkarmak. Ancak yaşanmışlıkları kurcalamaya başladıkça annesinin, tahmin ettiğinden çok daha karanlık bir kaçış nedeni olduğunu görmeye başlıyor. 

Diğer taraftan cadı klanları hız kesmeyen bir savaşın içine Anna'yı da çekmek istiyorlar. Anna ise hayatının aşkı Seth tarafından terk edilmenin ve en yakın dostu Abe'in ona karşı hissettiği duyguların karmaşası içinde. Er ya da geç, dostları ile düşman cadı klanları arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak. Ve tabii aşk ile büyü arasında da!

"Ruth Warburton, yine kaleminin gücünü konuşturmuş. Modern cadıların büyülü dünyasına kapılmamak imkânsız."
-Goodreads-

"Beklenmeyen, çarpıcı bir son! Ruth Warburton okurlarını son kitapta da mest ediyor."
-Amazon-

"Büyüyle bezenmiş bir romantizm, cesur kahramanlar, gizemli bir kasaba ve hayal gücünü zorlayan bir hikâye."
-The Bookseller-


Bu serinin en sevdiğim özelliği yazarın her kitapta kendini geliştirmesi.. İlk kitapta Anna sanki sıradan aşık bir kızdı da süs olsun diye cadı olmuş gibi bir hava vardı. Son kitapta ise cadıların ön planda olmasını çok sevdim. Hala tam olmamış diyebileceğim bir kaç nokta olsa da genel anlamda beğendim. 

Anna karakteri aslında genel anlamda kitap karakterleri ne hikmetse güçlerinin bir türlü farkında olamıyorlar. Gelmiş geçmiş en özel ve güçlü cadı olması beklenen kızın kurtulmak için sürekli diğer cadılara sığınması biraz can sıkmaya başladı. Neyse ki seri bitti de bu konuda daha fazla sinirlenemeyeceğim. 

Anna bu sefer annesinin peşinden Rusya'ya gidiyor ve kendi ile birlikte tüm takımını büyük bir tuzağa çekiyor. Bu arada kitabın adına bakarak hep Anna'nın yalnız kalmasını bekledim ama nafile.. Annesi ile ilgili daha fazla bilgi olabilirdi sonunda. Bu sefer ailelerinden uzakta macera yaşamaları, bol aksiyonu ve diğer kitaplara oranla fantastik unsuru daha bol bir kitap olduğu için sevdim. 

Kitabın en sevdiğim karakteri Abe oldu. Hırçın yapısıyla en dobra karakter diyebilirim. Yeni cadı Marcus ise nasıl bu kadar değişebildi anlamadım. Kesinlikle ters köşeydi. 

Sonunda ise benim hayalim her ne kadar farklı olsa da enteresan bir son olmuş.


Seri Sıralaması;
2) Aşık Cadı
3) Yalnız Cadı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;