2017/03/07

Masum Uyku Kitap Yorumu


masum uyku kitap7 ile ilgili görsel sonucu

Masum Uyku - Karen Perry
Puanım 5/3,5

Harry, küçük oğulları Dillon üst katta uyurken, iş yerinde olan karısı için sürpriz bir doğum günü yemeği hazırlamaktadır. Ne var ki karısı için aldığı hediyeyi şehir merkezindeki kafede unuttuğunu fark eder. Kafe sadece beş dakika uzaklıktadır. Harry oğlunu evde bırakarak çabucak hediyeyi alıp dönmeye karar verir.

Ve büyük felaket: büyük bir deprem şehri vurur. Binalar yıkılmış, insanlar çığlık çığlığa sokaklarda koşuştururken, Harry de kalabalığın arasından canhıraş şekilde eve dönmeye çalışır. Evleri yerle bir olmuştr. Dillon yoktur. Bu felaketten canlı çıkmış olması imkansızdır ancak cansız bedeni hiçbir zaman bulunamaz.

Beş yıl sonra, Harry ve karısı Robin Dublin'e dönmüş, kendilerine yeni bir hayat kurmuşlardır. Yasları hiçbir zaman bitmemiştir ancak artık yeni bir başlangıca hazır olduklarını hissederler. Ressam olan Harry kariyerinde bir sıçrama yapmış, Robin ise yeniden hamile olduğunu öğrenmiştir.

Ancak bir gün Harry, Dublin'in kalabalık caddelerinden birinde ölmüş oğlunu görür ve geçmiş, tüm gücüyle hayatlarını tekrar esir alır. Dillon bunca yıldır yaşıyor olabilir miydi? Yoksa Harry'nin gördüğü, sadece suçluluk duygusunun yarattığı bir imge miydi?

Karen Perry'nin Masum Uyku'su çok keskin bir anlatımla hızlı bir okuma vaat ediyor. Yanıltma, şüphe ve ihanetle dolu, ustaca kurgulanmış müthiş bir gerilim romanı.


"İnanılmaz bir sürpriz. Bunu önceden hissedemeyeceksiniz."
-Entertainment Weekly-

"Müthiş... Tahmini mümkün olmayan sarsıcı bir gerilim."
-Kirkus Reviews-


Kitabın konusuna baktığımda çok büyük bir merak ve heyecanla okumaya başladım. Kitap bu heyecanımı kısmen tatmin etti diyebilirim. Hikayenin Fas'ta geçen bölümleri çok egzotik geldi. Anlatılan renkler ve hareket büyüleyiciydi. Şimdi ki zamanda Dublin'in kışı o anılardan sonra katlanılmaz geldi. 

Hikaye öncelikle üçüncü tekil şahısla anlatılmış ki bu neredeyse bırakmamı sağlayacaktı. Sonradan birinci şahısa dönünce toparladı. Depremde evde bıraktığı uyuyan oğlunun üzerine yıkılan evi gören Harry ve Robin'in birbirlerine nasıl tahammül ettiklerini sonuna kadar anlamadım.

Suçluluk duygusu ile aslında sorumsuz olan Harry'nin karman çorman olan beyninin oyunlarına aslında çabuk uyum sağladım ve sonundan çok önce olayı çözmüş oldum ama bu okuma şevkimi kırmadı. Hikayeyi ve kurguyu sevdim. Yazarın kalemi de son derece akışkan.. Ancak karakterlere bir türlü ısınamadım. Harry'nin ateşli kendinden geçişleri olmasa okuyamazdım sanırım.

Konusu ile ilgili spoiler vermeden daha fazla bir şey anlatamam sanırım. Öyle bir hikaye ki sonunu bilirseniz okuyamayabilirsiniz. Ben yarattığı gerilimi sevdim. Sadece karakterlerle ilgili sıkıntı yaşadığım anlar oldu. Özellikle de geçmişte çocuk bakımı ile ilgili yaptıkları hatalara çok sinirlendim. 

Harry ve Robin üniversitede tanışmış ve evlenmiş iki aşık. Harry'nin kimsesi yok ancak Robin tam olarak ailesinin kızı.. İkili arasında büyük bir aşk ve ortak tutkular var ancak yeri geldiğinde ailenin karnını doyurmak Robin'e kalıyor. Harry'nin resme olan tutkusu her şeyin ötesinde.. Birde oğluna olan tutkusu.. Ancak sorumsuzluğu yaptığı bazı büyük hataları fark edememesine yol açıyor. Oğlunu kaybettiği depremin ardından ise kendi hataları ile olan yüzleşmesi kırılgan olan ruhunu neredeyse onarılamayacak kadar kırıyor. Gelişen dengesizlikleri ona inanmayı imkansız hale getiriyor.

Kitabın sonu ise hiç ummadığım şekilde ve gereksiz dramatik oldu. Keşke onlar ermiş muradına diyebilseydik.. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;